Fri frakt över 499 Kr

Leverans 1–3 dagar

Dam
Herr
Utrustning
Fiske
Varumärken
Vildland

Varukorgen är tom

VÅRDA DINA ULLPLAGG

Först och främst: ett ullplagg behöver sällan tvättas - vädra istället.

Ull innehåller keratin som naturligt bryter ner bakterier och lanolin som är fukt- och smutsavstötande. Det räcker oftast med att vädra plagget. Ull är ett självrenande material då keratin bryter ned bakterier som är det som orsakar dålig lukt. Vädra plagget ut och in så hudavlagringar och salter kan stötas bort och du får ett fräscht plagg igen.

Största slitage på plagg och naturen sker under tvätt - var sparsam med hur ofta du tvättar dina kläder! Då sparar du både på miljön och plaggets livslängd.

Tvätt

När ull tvättas skall alltid ett enzymfritt tvättmedel användas, använd gärna ett specifikt ulltvättmedel som innehåller lanolin som återfettar ullen i ditt plagg som fungerar som en slags impregnering som skyddar mot smuts och slitage. Tvättmedel med enzymer bryter ner ullen och gör den skör och du kan få hål i din fina ulltröja.

Stäng alla blixtlås och tvätta plaggen ut och in och alltid tillsammans med liknande färger. Välj ett program för ulltvätt eller handtvätt och använd rätt mängd tvättmedel, plagget blir inte mer rent om tvättmedel överdoseras. Vrid aldrig ur ett blött ullplagg, utan låt det plantorka.

Förvara

Ullplagg kan hängas på en galge under kortare tid men förvara helst plagget liggandes. Vid långtidsförvaring skall ullplagg packas ned i en luftig låda för att skydda mot eventuella skadeinsekter. Kulor av rödcederträ kan stoppas med, då träets doft fungerar som en naturlig skadebekämpare.

Produkter för att vårda & reparera

Vi använder Cookies för att förbättra vår sida och ditt äventyr. Du godkänner användningen av cookies genom att stänga denna ruta eller surfa vidare på webbplatsen.
OK

INTO THE WILD


Vi är rädda om den fina natur vi har och vill kunna njuta av den under en lång tid framöver. Därför säljer vi bara produkter och tjänster som vi tror på och som du kommer kunna använda under en lång tid framöver. Välkommen att besöka vår upplevelsebutik i Borås. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Besök vår Instagram
Besök vår facebooksida
Besök oss på Youtube

ÖPPETTIDER: MÅNDAG-FREDAG 10–18
LÖRDAG 10–15 · SÖNDAG 11–15

VILDLANDSFABRIKEN AB · GETÄNGSVÄGEN 38
504 68 BORÅS, SVERIGE · TEL: 033-41 15 66
0704-93 74 46 · KUNDSERVICE@VILDLAND.COM

Bli prenumerant och få 150 kr rabatt vid ett köp för minst 1500 kr.

Signa upp här för äventyrsinspiration, kommande events och erbjudanden som vi hoppas kommer förgylla ditt friluftsliv!

När du registrerat dig skickar vi en kod till din e-postadress som du använder vid din beställning för att få 150 kr rabatt.