Fri frakt över 499 Kr

Leverans 1–3 dagar

Dam
Herr
Utrustning
Fiske
Varumärken
Vildland

Varukorgen är tom

Så klär du dig för vintervandring och skidturer

Kläder är alltid lite svårare när man är ute och rör på sig på den kallare delen av året. Det viktiga är att inte bli för varm eller för kall. Fukten behöver ventileras, annars kommer fukten bli kall och du fryser.

Scrolla ner eller klicka här för att spana in våra produkttips

Skalkläder

Ventilera bort fukt görs bäst med softshellkläder. Skalkläder skyddar mot väta utifrån, men de är svårt att ventilera ut tillräckligt och du riskerar att bli fuktig och kall. Softshellkläder skyddar mot lättare regn och vind, samtidigt som de ventilerar och håller dig torr. Men är det ihållande regn, då behövs vattentäta kläder för att inte bli nedkyld.

Närmast kroppen har du ull, bambu eller tencel. Ju kallare utomhus desto tjockare lager ull behövs i regel. Vid mildare väder är bambu eller tencel lika bra som ull. Dessa naturmaterial är ofta uppblandade med andra material för att få fukttransport, hindra slitage och bättra på passform.

Aclima LightWool
Är mjuka och lätta ullplagg speciellt designade för högintensiva eller dagar med några få minusgrader ute. Detta är ett plagg som andas och reglerar kroppstemperatur genom aktivitet, tillverkad i 100% merinoull.

Aclima WarmWool
Är ett mjukt, tjockt stickat material av 100% merinoull. Elastiskt, följsamt och mukt mot huden. WarmWool är lämpligt som lager ett närmast kroppen eller som lager två, när det är riktigt kallt.

Aclima WoolNet
Är understället för hög intensitet under kalla dagar, där fukttransport, vikt och andningsförmåga är viktigast. Ullens egenskaper värmer dig samtidigt som det luftiga ullnätet ventilerar bort all fukt. Du håller dig torr och varm.

Aclima DoubleWool
Är för de allra frusnaste personerna och de kallaste dagarna. DoubleWool är kombinationen av WarmWool och WoolNet. Designen tar tillvara på det bästa i materialen, med mycket värme och bästa fukttransporterande egenskaper. Närmast kroppen ligger Woolnet som bildar isolerande luftfickor och transporterar fuktighet bort från huden. Yttertyget i WarmWool bidrar med isolering och hjälper till med vidare fukttransport bort från kroppen.

DoubleWool
Är därför ett utmärkt val oavsett om du ska på expedition, sitta still på ett jaktpass eller bara ut och göra det du gillar mest i kallväder.

Underkroppen
Som byxa är vårt tips att använda fodrade, vind- och vattenavstötande byxor. Smidigare och rörligare än skalbyxan. Ta ett lager underställ under byxan om det blir för kallt.

Överkroppen
På överkroppen har du underställ närmast kroppen. Ytterst en luftig softshelljacka. Ha med en dun- eller syntetjacka som mellanlager när det är dags för paus.

Fötterna
På fötterna väljer du kängor eller skor som är vattentäta och med lite högre skaft för de oundvikliga lerpölarna. Använd dubbla sockor som är tillverkade av någon form av ullblandning som håller foten varm. Anpassa tjocklek beroende på temperatur och hur lätt du själv blir kall om foten. För att undvika att bli kall om fötterna, tänk på att hålla foten torr, ha en rymlig känga och dubbla lager med sockor. Dubbla lager gör det lättare för fukt att ventileras ut och ger bättre isolering än en tjock socka. God tur!

Vi använder Cookies för att förbättra vår sida och ditt äventyr. Du godkänner användningen av cookies genom att stänga denna ruta eller surfa vidare på webbplatsen.
OK

INTO THE WILD


Vi är rädda om den fina natur vi har och vill kunna njuta av den under en lång tid framöver. Därför säljer vi bara produkter och tjänster som vi tror på och som du kommer kunna använda under en lång tid framöver. Välkommen att besöka vår upplevelsebutik i Borås. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Besök vår Instagram
Besök vår facebooksida
Besök oss på Youtube

ÖPPETTIDER: MÅNDAG-FREDAG 10–18
LÖRDAG 10–15 · SÖNDAG 11–15

VILDLANDSFABRIKEN AB · GETÄNGSVÄGEN 38
504 68 BORÅS, SVERIGE · TEL: 033-41 15 66
0704-93 74 46 · KUNDSERVICE@VILDLAND.COM

Bli prenumerant och få 150 kr rabatt vid ett köp för minst 1500 kr.

Signa upp här för äventyrsinspiration, kommande events och erbjudanden som vi hoppas kommer förgylla ditt friluftsliv!

När du registrerat dig skickar vi en kod till din e-postadress som du använder vid din beställning för att få 150 kr rabatt.