Fri frakt över 499 Kr

Leverans 1–3 dagar

Dam
Herr
Utrustning
Fiske
Varumärken
Vildland

Varukorgen är tom

VÅRDA DIN SOVSÄCK

Undvika att tvätta din sovsäck då det sliter mycket. En sovsäck i dun skall förvaras så luftigt som möjligt för att hålla dunet fluffigt och bevara isoleringsförmågan.

Vård och förvaring
Är din sovsäck fylld med dun skall den förvaras så luftigt som möjligt - förvara aldrig en dunsäck i sin kompressionspåse. För att dunet skall värma dig optimalt behöver dunet kunna bli så fluffigt som möjligt; det är luften mellan allt dun som isolerar från kyla och värmer dig. Om du förvarar sovsäcken komprimerad så kommer dunet tryckas ihop och brytas sönder - dunet kommer inte bli lika fluffig och därmed ge sämre isolering. Så, förvara luftigt.

När du använder sovsäcken skall du alltid ha en liner/lakanpåse. Det finns tunna i silke eller lite tjockare som dessutom ger lite extra värme. Men huvudsyftet är att hålla sovsäcken ren och fånga upp nattens svett som din kropp kommer avge, av samma anledning som du har lakan hemma i sängen. Du vill undvika att tvätta din sovsäck då det sliter mycket på den.

När du vaknar på morgonen efter en natt i sovsäcken är det bra om den vädras ut, öppna upp hela dragkedjan och vädra ut fukt som kroppen svettats ut under natten. Sovsäckar av dun är extra noga att vädra ordentligt då de isolerar sämre om den blir fuktig.

När du kommer hem från turen, häng upp och vädra ut din sovsäck ordentligt innan den packas in i garderoben. När du packar ihop sovsäcken i sin påse skall du knö ner den, om du viker och rullar fint så sliter du mer på sovsäcken då du troligen kommer vika på samma ställe.

Om det skulle bli ett hål på sovsäcken skall den lagas med en gång, du vill inte att dun smiter ut. Laga temporärt med silvertejp eller vad du har tillhands och laga ordentligt när du kommer hem. Se mer under våra råd för reparation av textilier.

Tvätt

Läs noga vad tvättråden säger, men oftast är det max 40°C och ett milt tvättmedel. Om det är dun i säcken skall du helst använda ett tvättmedel anpassat för dun. Använd aldrig sköljmedel.

Efter tvätten kan en syntetsovsäck hängas upp och lufttorka, läs i tvättrådet om den tillåter torktumling.En dunsovsäck skall däremot torktumlas torr på låg värme. Använd helst inte tennisbollar när du torkar, de kommer slå sönder dunet och försämra möjligheten att fluffa upp sig och därmed ge sämre isolering. Det du skall göra är att använda en stor torktumlare så säcken får tillräckligt stor plats att luftas och dunet att kunna expandera. Se till att dunet verkligen är torrt och har finfördelat sig innan du packar ner säcken.

Produkter för att vårda & reparera

Vi använder Cookies för att förbättra vår sida och ditt äventyr. Du godkänner användningen av cookies genom att stänga denna ruta eller surfa vidare på webbplatsen.
OK

INTO THE WILD


Vi är rädda om den fina natur vi har och vill kunna njuta av den under en lång tid framöver. Därför säljer vi bara produkter och tjänster som vi tror på och som du kommer kunna använda under en lång tid framöver. Välkommen att besöka vår upplevelsebutik i Borås. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Besök vår Instagram
Besök vår facebooksida
Besök oss på Youtube

ÖPPETTIDER: MÅNDAG-FREDAG 10–18
LÖRDAG 10–15 · SÖNDAG 11–15

VILDLANDSFABRIKEN AB · GETÄNGSVÄGEN 38
504 68 BORÅS, SVERIGE · TEL: 033-41 15 66
0704-93 74 46 · KUNDSERVICE@VILDLAND.COM