Fri frakt över 499 Kr

Leverans 1–3 dagar

Dam
Herr
Utrustning
Fiske
Varumärken
Vildland

Varukorgen är tom

Sova i vindskydd en vinternatt

Är det så roligt att ge sig ut i en mörk skog en bister helg i januari? Ja! Oklart vad tjusningen är med att vara utomhus denna tid på året. Kanske är det kontrasten mot hemmet, där allt är torrt och varmt.

Text & Bild: Vildland

Mörkret kommer snabbt och kvällen är lång, lägg denna tid på att laga mat! Få fart på elden, lägg på en stekhäll och fyll den med mat. Bra mat att göra är wok på grönsaker, nudlar, kokosmjölk och teriyakisås. Enkelt, mättande och det är lätt att anpassa det gröna till vad som faller en i smaken. Till dessert blir det banan fylld med choklad, vad annars!?

När maten är slut, elden börjar falna och det börjar bli dags att hoppa i bingen, det är här man kan slås av tanken “men vad gör jag här ute egentligen”. En kort tanke som snabbt försvinner om man preppat väl.

Bra sovsäck är det viktigaste, med bra menas en som är anpassad till den temperatur som råder. Har du inte någon sådan hemma går det utmärkt att använda två enklare sovsäckar i varandra. När det kommer till liggunderlag har de två funktioner: isolera mot kyla och komfort. Dubbla liggunderlag är alltid ett hett tips; ett enkelt gammalt hederligt underlag i cellplast fungerar utmärkt att ha underst. Ovanpå lägger du förslagsvis ett uppblåsbart liggunderlag med lite mer komfort. Ta en mjuk tröja, stoppa den med lite kläder och du har en kudde. Behåll ullmössan på och hoppa ner i säcken. Mer än så behövs inte för vinterns skönaste natt!

Att krypa ner i sin säck för att ligga och titta på elden som slocknar, någonstans långt ute i en mörk skog. Det är på riktigt! Det är hit man drömmer sig tillbaka när man är hemma, där det är torrt och varmt.

Annat stämningshöjande som rekommenderas: Lykta för belysning och mysfaktor. Det finns många praktiska, energieffektiva LED-lampor. Men inget slår skenet från en klassisk oljelampa. Att sitta runt en lägereld är värmande, men sitter man still blir fötterna oundvikligen kalla. Ha med ett extra liggunderlag till fötterna! Förbered pannkakssmet hemma, använd stekhällen och stek pannkakor till frulle. Stek de knapriga, gärna i onödigt mycket smör. Mums! Och när ni letar efter vindskydd, välj en utan telefonmottagning för maximal njutning. Ut och njut i #mittvildland

Vi använder Cookies för att förbättra vår sida och ditt äventyr. Du godkänner användningen av cookies genom att stänga denna ruta eller surfa vidare på webbplatsen.
OK

INTO THE WILD


Vi är rädda om den fina natur vi har och vill kunna njuta av den under en lång tid framöver. Därför säljer vi bara produkter och tjänster som vi tror på och som du kommer kunna använda under en lång tid framöver. Välkommen att besöka vår upplevelsebutik i Borås. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Besök vår Instagram
Besök vår facebooksida
Besök oss på Youtube

ÖPPETTIDER: MÅNDAG-FREDAG 10–18
LÖRDAG 10–15 · SÖNDAG 11–15

VILDLANDSFABRIKEN AB · GETÄNGSVÄGEN 38
504 68 BORÅS, SVERIGE · TEL: 033-41 15 66
0704-93 74 46 · KUNDSERVICE@VILDLAND.COM